Gevelreiniging

Gevelreiniging is het verwijderen van vuil of aanslag zoals mos, algen, roet, graffiti en vlekken. Aanslag of vervuiling kan worden verwijderd door verschillende reinigingsmethodes die afhankelijk zijn van de schade aan de gevel.

Waarom gevelreiniging

Door de jarenlange blootstelling aan alle weersinvloeden waaronder regen, sneeuw, zon, hagel etc. verliest de gevel van uw woning, pand of gebouw zijn levensduur en uitstraling. Gevelreiniging draagt namelijk ook bij aan het onderhoud van de gevel. Indien er geen actie wordt ondernomen kan dit resulteren tot grote schade aan de gevel en muren binnen het gebouw. Om schade te voorkomen s het verstandig om na de gevelreiniging de gevel te impregneren. Hierdoor komt er een waterafstotende beschermlaag op de gevel.

Gevelreiniging met stoom

Bij lichte vervuiling van de gevel, kan er worden gekozen voor gevelreiniging met stoom. Door het gebruik maken van verwarmd water van temperaturen boven de 100 graden wordt het vuil van de gevel afgestoomd met een hogedrukspuit. Deze methode wordt zoals al eerder genoemd bij lichte vervuiling zoals mos, algen en klimop.

Chemische gevelreiniging

Het reinigen van de gevel door middel van chemie wordt er vooraf een chemisch middel op de gevel aangebracht. Deze methode wordt veelal gebruikt bij het verwijderen van roet en verfresten.

Gevelreiniging door te zandstralen

Gevels met een zware vervuiling worden gezandstraald. Door middel van zand gemengd met water wordt dit met een hogedrukspuit op de gevel gespoten. Deze methode wordt voornamelijk toegepast om graffiti te verwijderen. Bij gevels met zware vervuiling wordt er een straalmiddel zoals zand gemengd met water en vervolgens op de gevel aangebracht.

gevelreiniging

Contact VGS Gevelwerken 

Florazoom 51
2719 HS Zoetermeer
Tel: 079- 36 16 910
Mob: 06-24 473 779
Mob: 06-51 753 730
Fax: 079-36 16 910